Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Βαλύρα:Στερνό αντίο στον Παντελή Ν.Γεωργόπουλο

Ένας κρότος, μια λάμψη και το καταπέτασμα του ουρανού σχίζεται στα δύο.Πληγωμένο και τρομαγμένο το περιστέρι πνίγηκε μέσα τη βροχή.Η ουρανοί άνοιξαν και το νερό της βροχής γίνεται ένα με τα δάκρυα του αποχωρισμού.Ο ουρανός φεύγει γοργά μολυβένιος και βαρύς πίσω από το ιερό βουνό της Ιθώμης.
Δάκρυσε και η Παναγία η Βουλκανιώτισσα που ξέρει από πόνο. Που ξέρει τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου, το σπλάχνο σου, να κείτεται εμπρός σου νεκρό. Τη μυστική στιγμή της τελευτής του καθενός μας κανείς δεν τη γνωρίζει.Μονάχα ο Θεός ξέρει πότε θα μας καλέσει κοντά του.
Η Βαλύρα τα τελευταία 35 χρόνια έχασε δεκάδες νέους ανθρώπους και εκεί που λέγαμε ότι ο πόνος επιτέλους τελείωσε, ήλθε ο θάνατος της 29χρονης Κωνσταντίνας Φωτεινού και πριν συμπληρωθεί μήνας  από την τραγική αυτή απώλεια, ήλθε η σειρά του 36χρονου Παντελή Ν.Γεωργόπουλου να αναχωρήσει για την γειτονιά των αγγέλων.Ο Θεός τον ήθελε κοντά του από τώρα, ντυμένο με το αγγελικό σχήμα, όπως άγγελος ήταν και επί της γης. Η Βαλύρα για άλλη μια φορά στριμωγμένη στη γωνιά της γλύφει τις πληγές της.Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου