Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Παναγούλα χήρα Μιχάλη Λιοντήρη, 94 ετών

Πέθανε σήμερα πλήρης ημερών τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, η συμπατριώτισσα μας Παναγούλα χήρα Μιχάλη Λιοντήρη, σε ηλικία 94 ετών.Υπήρξε ηρωίδα της Εθνικής μας Αντίστασης 1941-44 και ηρωίδα του καθημερινού μόχθου με τον αείμνηστο σύζυγό της, με τον οποίο δημιούργησαν μια υποδειγματική οικογένεια. Απέκτησαν δύο παιδιά, που έγιναν λαμπροί επιστήμονες. Τον Γιώργο - Πολιτικό Μηχανικό και τον Γιάννη - Γεωπόνο. Υπήρξε μια πολύ δραστήρια γυναίκα και πρωτοστατούσε στα πολιτιστικά δρώμενα της Βαλύρας στις 10ετίες του '50 , του '60 και του 1970. Ήταν μια πολύ κοινωνικά μορφωμένη γυναίκα, ευφιέστατη, προοδευτική και ήταν πάντα κοντά στους νέους ανθρώπους, στις αγωνίες τους και στους προβληματισμούς τους για ένα καλύτερο αύριο. 
Μαζί με άλλες γυναίκες από την Βαλύρα διακονούσαν τον Ενοριακό μας Ναό, τα Παρεκκλήσια μας, τα Εξωκκλήσια μας και ακόμα την Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Πέμπτη το απόγευμα 14 Απριλίου 2016 και ώρα 16:00 , από τον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας. 
Ο Θεός να την αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα του 'Αι Γιώργη που θα την σκεπάσει. Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τους ευχόμαστε να φθάσουν τα χρόνια της και να τα ξεπεράσουν.   

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Βασιλική σύζυγος Ευσταθίου Μπουρολιά, 90 ετών

Απεβίωσε, πλήρης ημερών ,τις νυκτερινές ώρες σήμερα, σε ηλικία 90 ετών, η συμπατριώτισσα μας Βασιλική σύζυγος Ευσταθίου Μπουρολιά, 90 ετών. 
Η κηδεία της θα γίνει αύριο 12 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας. 
Ο Θεός να την αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα του Άι Γιώργη που θα την σκεπάσει. Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τραγικό:Ο Χάρος συνεχίζει να παίρνει άσπλαχνα νέους ανθρώπους από τη Βαλύρα-Ως πότε Θεέ μου;;;

Νεκρός ο 53χρονος 
Ηλίας Νικ. Φωτεινός
Πριν προλάβει να γίνει η κηδεία του 55χρονου Βαλυραίου Χρήστου Π. Μπουρολιά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, μια νέα τραγωδία διαδραματίστηκε σήμερα και ο θλιβερός ήχος της καμπάνας σκόρπισε την θλίψη, τον θρήνο και τον οδυρμό  στη Βαλύρα, για μια ακόμα φορά, μέσα σε ένα 24ωρο!!! 
Ήταν η ώρα 18:30 όταν ο 53χρονος συμπατριώτης μας Ηλίας Νικ. Φωτεινός, άφηνε την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα της καρδιάς.  Η κηδεία του θα γίνει... Διαβάστε περισσότερα »

Για την θεία Μαρίκα:Ένας μικρός χαιρετισμός από τον ανιψιό της Γιάννη Μ. Λιοντήρη εκ μέρους των συγγενών

Η θεία Μαρίκα, η μικρότερη αδελφή του πατέρα μου Μιχάλη Λιοντήρη, έφυγε μετανάστρια το 1958 για την μακρινή Αυστραλία και πριν λίγες μέρες, στις 27 Μαρτίου 2016 έφυγε για πάντα για την γειτονιά των αγγέλων. Ο αγαπημένος της γιος Γιώργος Καντής την χαιρέτισε με τα παρακάτω λόγια: 
Η Μαρία Λιοντήρη γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1932 και ήρθε στην Αυστραλία το 1958 για να βρει το μεγαλύτερο κατά 2 χρόνια αδερφό της Αλέξη Λιοντήρη, στην ηλικία των 26. Αυτοί οι 2 νέοι και περήφανοι Αυστραλοί υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υπερήφανης, σκληρά εργαζόμενης, χαρούμενης και ενωμένης οικογένειας και ήταν τα 2 νεότερα από τα 8 παιδιά που πήραν την απόφαση να κάνουν μόνιμο το νέο τους σπίτι. Διαβάστε περισσότερα »