Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Θεοδώρα χήρα Παναγιώτη Λαμπροπούλου, 92 ετών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΝΘΟΣ
Πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών η συμπατριώτισσα μας, Θεοδώρα χήρα Παναγιώτη Λαμπροπούλου. Η εκλιπούσα διατηρούσε  για πολλά χρόνια με τον αείμνηστο σύζυγο της αρτοποιείο στη Βαλύρα.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη  26 Ιανουαρίου και ώρα 03:00 μ.μ από τον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας. Ο Θεός να την αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα του Άι Γιώργη που θα την σκεπάσει, Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. 

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αθανάσιος Γεωργόπουλος, 78 ετών


Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, στην Αμερική όπου ζούσε ως μετανάστης, ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Γεωργόπουλος.Ήταν εξάδελφος των αείμνηστών Νίκου και Παναγιώτη Γεωργόπουλου και θείος του επίσης αείμνηστου Παντελή Γεωργόπουλου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών.

Η κηδεία του έγινε στην μακρινή νέα του πατρίδα, όπου πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, εργαζόμενος ως οικονομικός μετανάστης.  Ο Θεός να τον αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ιωάννα Δημ. Πουλοπούλου, 86 ετών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΝΘΟΣ
Νεκρή βρέθηκε σήμερα στο σπίτι της η συμπατριώτισσα μας Ιωάννα Δημοσθ. Πουλοπούλου. Η απουσία της από την γειτονιά ανησύχησε τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και αυτή με τη σειρά της έφερε κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα. Η άτυχη εκλιπούσα βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της και  ο θάνατός της πιθανότατα επήλθε από καρδιολογικό πρόβλημα από το οποίο έπασχε.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 από τον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας. Ο Θεός να την αναπαύσει και να είναι ελαφρύ το χώμα του Άι Γιώργη που θα την σκεπάσει. Στους οικείους της εκφράζουμε θα θερμά μας συλλυπητήρια. 

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Βαλύρα: Ένα μελαγχολικό Σαββατοκύριακο...

Τελέστηκαν σήμερα στη Βαλύρα τα μνημόσυνα των δύο νέων ανθρώπων που έφυγαν πρόσφατα εντελώς ξαφνικά από κοντά μας. Συγκεκριμένα είχαμε το 40ήμερο μνημόσυνο της 29χρονης Κωνσταντίνας Γ.Φωτεινού, που πέθανε μέσα σε δέκα ημέρες από οξύ εγκεφαλικό ανεύρυσμα και το 9ήμερο μνημόσυνο του διακεκριμένου δικηγόρου Πειραιά Παντελή Ν. Γεωργόπουλου, που πέθανε μέσα σε ένα μήνα από οξεία παγκρεατίτιδα. Να είναι αναπαυμένοι και καλό κουράγιο στους οικείους τους να αντέξουν το βαρύ χτύπημα της μοίρας.
Ο ουρανός ήταν σήμερα στη Βαλύρα μουντός και μελαγχολικός, λες και συμμετείχε κι' αυτός στις πένθιμες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Βαλύρα:Στερνό αντίο στον Παντελή Ν.Γεωργόπουλο

Ένας κρότος, μια λάμψη και το καταπέτασμα του ουρανού σχίζεται στα δύο.Πληγωμένο και τρομαγμένο το περιστέρι πνίγηκε μέσα τη βροχή.Η ουρανοί άνοιξαν και το νερό της βροχής γίνεται ένα με τα δάκρυα του αποχωρισμού.Ο ουρανός φεύγει γοργά μολυβένιος και βαρύς πίσω από το ιερό βουνό της Ιθώμης.
Δάκρυσε και η Παναγία η Βουλκανιώτισσα που ξέρει από πόνο. Που ξέρει τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου, το σπλάχνο σου, να κείτεται εμπρός σου νεκρό. Τη μυστική στιγμή της τελευτής του καθενός μας κανείς δεν τη γνωρίζει.Μονάχα ο Θεός ξέρει πότε θα μας καλέσει κοντά του.
Η Βαλύρα τα τελευταία 35 χρόνια έχασε δεκάδες νέους ανθρώπους και εκεί που λέγαμε ότι ο πόνος επιτέλους τελείωσε, ήλθε ο θάνατος της 29χρονης Κωνσταντίνας Φωτεινού και πριν συμπληρωθεί μήνας  από την τραγική αυτή απώλεια, ήλθε η σειρά του 36χρονου Παντελή Ν.Γεωργόπουλου να αναχωρήσει για την γειτονιά των αγγέλων.Ο Θεός τον ήθελε κοντά του από τώρα, ντυμένο με το αγγελικό σχήμα, όπως άγγελος ήταν και επί της γης. Η Βαλύρα για άλλη μια φορά στριμωγμένη στη γωνιά της γλύφει τις πληγές της.Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Σαν σήμερα 23 χρόνια πριν, 2 Ιανουαρίου 1993

Αυτοί που φύγανε ενωρίς...
(+)Θόδωρος Κ.Καυκούλας
Ο καλλίτερος ο φίλος εβασίλεψε σαν ήλιος. Της παρέας το στολίδι πάει σ' αγύριστο ταξείδι. 
Πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια από τότε που έφευγε από κοντά μας ο αείμνηστος δάσκαλος Θόδωρος Κ.Καυκούλας, στα 39 του χρόνια, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Σαν κεραυνός έπεσε στη γειτονιά μας το άσχημο μαντάτο. Ο καλλίτερος ο φίλος εβασίλεψε σαν ήλιος. Της παρέας το στολίδι πάει σ' αγύριστο ταξείδι.  Μεγάλο το πλήγμα για την οικογένειά του που έμενε με δύο μικρά ορφανά παιδιά και μια χήρα μητέρα που στα 32 της χρόνια καλούνταν τότε να παίξει και το ρόλο του πατέρα μαζί. Έσφιξε τα δόντια και τα κατάφερε βαδίζοντας στο δρόμο με τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες και αρχές, που είχαν χαράξει με τον σύζυγό της.
Αιωνία του η μνήμη!!!

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ώρα 12:00 η κηδεία του Παντελή Ν.Γεωργόπουλου

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ώρα 12:00 θα γίνει η κηδεία του 36χρονου συμπατριώτη μας δικηγόρου, Παντελή Ν.Γεωργόπουλου. 
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας και την οποία αναμένεται να την παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμος από την Βαλύρα και την γύρω περιοχή. 
Επίσης θα παραστεί αντιπροσωπεία του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, του οποίου ο εκλιπών ήταν μέλος και μάλιστα διακεκριμένος δικηγόρος με δική του επιχείριση νομικών.
Διαβάστε περισσότερα »