Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ιουλία (Λίτσα) Γ. Μακρή,72 ετών

Έφυγε για πάντα, η συμπατριώτισσά μας Ιουλία (Λίτσα) Μακρή σύζυγος Γεωργίου. Η εκλιπούσα, το τελευταίο διάστημα ταλανιζόταν από σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά έχασε τη «μάχη» με το θάνατο σε ηλικία 72χρόνων. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 στις (3.30μ.μ.) στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας και στην τελευταία της κατοικία θα την συνοδέψουν ο αγαπημένος της σύζυγος Γιώργος τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους, συγγενείς, φίλοι, και δεκάδες συμπατριώτες μας. Ας είναι απαλό το χώμα που θα την σκεπάσει!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010


Απεβίωσε στην μακρινή Αυστραλία η
Κατερίνη Μητρόπουλου , η αιωνόβια
ηρωίδα μητέρα 12 παιδιών!!!


Ανήμερα των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών
εκλογών στην Ελλάδα, έφυγε για πάντα από τη
ζωή στην μακρινή Αυστραλία η αιωνόβια
συμπατριώτισσα μας Αικατερίνη Μητρόπουλου σύζυγος του αείμνηστου συμπατριώτη μας Μένη Μητρόπουλου, οι οποίοι μετά το πόλεμο απέκτησαν 12 παιδιά, ενώ εδώ και δεκαετίες είχαν μεταναστεύσει οικογενειακώς στη Μελβούρνη. Επίσης, με τη βοήθεια του συνεργάτη μας καθηγητή βιολογίας & ιστοριοδίφη Γιάννη Δ. Λύρα σας παρουσιάζουμε και τη σημερινή φωτογραφία της εκλιπούσης με το σύζυγό της Μένη και τα παιδιά τους έξω από το πατρικό τους σπίτι στην πλατεία της Βαλύρας. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την προσεχή Παρασκευή στις 19 Νοεμβρίου 2010 στον ιερό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην περιοχή Μπόλγουιν της Μελβούρνης, προκειμένου να παραστεί και ο γιος της Τζίμης ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βαλύρα και θα αναχωρήσει την Τρίτη αεροπορικώς για την Μελβούρνη. Ας είναι απαλό το χώμα της μακρινής ξενιτιάς που θα την σκεπάσει!!!
XΡ.ΠΑΠ

(+) Κατερίνη Μητροπούλου,100 ετών


Πέθανε σήμερα στην Αυστραλία η 100/χρονη
συμπατριώτισσα μας, Κατερίνη Μητροπούλου,
χήρα Μένη Μητρόπουλου.Η κηδεία της θα γίνει
στην μακρινή αυτή ήπειρο,εκεί όπου διέμενε τα
τελευταία χρόνια της ζωής της. Εκφράζουμε τα
θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.
Ο Θεός να την αναπαύει στα ξένα αυτά χώματα.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

(+) Έφυγε για την αιωνιότητα

Αθανάσιος Δημητρίου-σύζυγος Άννας Αθαν.Σπηλιώτη

Έφυγε από την επίγεια ζωή για την επουράνια βασιλεία του Θεού ο σύζυγος της αδελφής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσταθίου, Αθανάσιος Δημητρίου.
Ο αείμνηστος απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών και η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης, όπου υπήρξε ενορίτης την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου με την συμμετοχή τεσσάρων Μητροπολιτών, πολλών κληρικών, συγγενών και φίλων.
Επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στις αρετές του αειμνήστου, όπως τον γνώριζε από πολλά χρόνια και τόνισε την αγάπη, τον σεβασμό, την διάκριση και την φιλοτιμία του προς τον συγγενή του Μητροπολίτη, καθώς και την αγάπη του προς την εκκλησία του Χριστού.
Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος και τα παιδιά του παρακάλεσαν τους συγγενείς και φίλους αντί στεφάνου να κατατεθεί το αντίτιμο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Πανάγαθος και Πολυεύσπλαχνος Κύριός μας να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση στους κόλπους του παραδείσου κατά την ημέρα της κρίσεως και να δώσει παρηγορία και δύναμη στους συγγενείς του να αντιμετωπίσουν την σημαντική απώλειά του.